Champagnesabel, korkpall eller ett snyggt vinställ – hur inreder du ditt hem med vinet som detalj? Vi guidar dig bland våra vintillbehör och produkter samt ger dig tips på hur du kan inreda ditt hem med dessa.

Möbler med en känsla för vin

Om du bokstavligt talat vill att ditt hem ska inredas med vin är korkpallen ett måste! På vinkylen.se hittar du ekologiska korkpallar av äkta portugisisk kork, tillverkade av spillmaterial. Korkpallen är en unik inredningsdetalj och funkar perfekt som en extra sittyta i ditt hem.  Korkpallarna finns i olika storlekar och design  – vilken passar bäst in hemma hos dig?

För dig som har mycket plats över och som är ute efter den riktiga vingårdskänslan rekommenderar vi ett vinfat. Hos oss hittar du nämligen vinfat i trä som tidigare använts i vinproduktion. Vinfaten rymmer 225 liter och kan användas på många olika sätt. Varför inte använda det som ett avlastningsbord? Eller som en stor kruka för dina växter? Endast fantasin sätter gränserna!

Vinställ & vinöppnare

En lite vanligare inredningsdetalj, som återfinns i de flesta hem, är vinstället. Idag finns det en uppsjö av olika vinställ på marknanden; klassiska, moderna,  till flera eller till enstaka flaskor. Med ett snyggt vinställ får du enkelt koll på dina vinflaskor, samtidigt som det är en snygg inredningsdetalj i hemmet.

Vinöppnaren är en annan klassiker som återfinns i de flesta hem. Även den finns idag i olika modeller och utföranden, allt ifrån den klassiska korkskruven till moderna och digitala varianter. En vinöppnare är ofta något som får ligga undangömt i en kökslåda. Idag finns det dock många  snygga vinöppnare som är fina att ha framme, likväl till vardags som till fest.

Hos oss hittar du både fina vinställ och vinöppnare som du gärna vill visa upp!

OBS! 

Glöm inte att spara dina vinkorkar. Att lägga vinkorkar i en glasvas eller cylinder blir enkelt en snygg inredningsdetalj i ditt hem!

Champagnesabel

Sabrering sägs härstamma från tidigt 1800-tal då Napoleon lät sina soldater dricka champagne efter ett lyckat slag. Soldaterna använde då sina sablar och sabrerade Champagnen som en segergest. Idag används champagnesablar för att på ett enkelt och elegant sätt öppna champagneflaskor- att samtidigt imponera på släkt och vänner är en bonus.

En champagnesabel är pampig och gör sig fin som en inredningsdetalj i hemmet, även när den inte används. Varför inte låta din champagnesabel ligga framme på ett hyllplan, i ett glasskåp eller på ett sidobord? Pampigt, elegant och snyggt!

Hur använder jag min champagnesabel?

Att sabrera är inte svårt, men för att briljera kan det vara bra att känna till följande grunder:

  • Börja med att ta av all folie från korken och flaskan, på så sätt undviker du att glassplitter flyger mot dig som sabrerar.
  • Håll champagneflaskan i vinkel på 45 grader.  Håll sabeln i din andra hand.
  • Lägg bladet mot flaskan (där flaskan är hopfogad) och dra det bestämt upp mot flaskans kant. Använd lagom mycket kraft vid sabreringen, var bestämd men ta inte i för hårt. Korken och flaskhalsen flyger då iväg och du får ett rakt snitt utan glassplitter.

Tänk även på att placera gäster bakom den som sabrerar, på så sätt kan du undvika onödiga olyckor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *