Nu har Avintage, från Climadiff Premium Collection, lanserat en helt ny serie av estetiska vinlagrings- och multifunktionslagringsskåp. Den nya serien går under namnet DIVA Evolution, och består av åtta nya produkter i pianoblank, svart modern design.  Det finns en DIVA för alla – vilken blir din favorit?

DIVA Evolution-skåpen lämpar sig både till den som har en stor samling, till finsmakaren som vill förvara och servera sina finaste viner men även till den glada amatören som vill påbörja sitt samlande. Med ett multifunktionslagringsskåp i samlingen blir det dessutom ett sant nöje att både kunna servera sina gäster vin vid idealisk serveringstemperatur, samt  kunna samla på sig viner under åren som kan läggas i tryggt förvar.

De mindre enheterna (för ca 180 flaskor) är nya för 2014 och passar dig som inte riktigt har plats för de större modellerna. DIVA för 305 flaskor är Climadiffs flaggskepp, och av många ansedd som vinlagringskåpens Rolls Royce. Intresset för att köpa viner och förvara dessa brukar öka drastiskt i samma stund som du införskaffat dig din första DIVA!

Modellbeteckning och förklaring

DVPXXXG

DV=DIVA
P=Polyvalent (multitemperatur)
XXX=ca antal flaskor
G=Glass door (glasdörr)

Multifunktionslagringsskåp med glasdörr. Ett multifunktionslagringsskåp innebär att skåpet har ca 7 grader i botten (för servering av vita viner), 12 grader i mitten (för lagring) och 17 grader högst upp (för servering av röda viner). Glasdörren är anti-UV behandlad  (2-lager tempererat glas) och svart tonad för att skydda dina viner mot starkt ljus.  I detta skåp kan du förvara viner samt servera både rött och vitt vin vid en idealisk serveringstemperatur. Skåpen som rymmer 180 flaskors är nykomlingarna i DIVA familjen och passar utmärkt till dig som inte har utrymme för de andra, större modellerna.

Läs mer om hur ett multifunktionslagringsskåp fungerar  här 

DVAXXXG

DV=DIVA
A=Agening (monotemperatur)
XXX=ca antal flaskor
G=Glass door (glasdörr)

Serverings- eller vinlagringsskåp med monotemperatur och glasdörr (anti-UV behandlad, 2-lager tempererat glas).  I detta skåp kan du förvara viner vid 12 grader  och samtidigt visa upp din kollektion genom en vacker glasdörr. Detta skåp går även att ställa in på andra gradantal, perfekt för exempelvis restaurangen som skulle vilja använda hela skåpet för serveringsklara röda viner vid 17 grader. Detta skåp kan alltså användas både som ett serveringsskåp eller ett vinlagringsskåp – du väljer själv!

DVAXXXPA+

DV=DIVA
A=Ageing (monotemperatur)
XXX=ca antal flaskor
P=Plain dorr (solid dörr)
A+=Energiklass

Vinlagringsskåp med monotemperatur och solid dörr – för att ge dina viner den absolut bästa tänkbara lagringsmiljön! I detta skåp förvarar du dina viner vid idealisk lagringstemperatur (12 grader) och på insidan av dörren hittar du Climadiffs patenterade vinföringsark som gör det enkelt för dig att hålla koll på din samling. Detta skåp är till för den som verkligen kan sin sak och vill ge sina viner den absolut bästa tänkbara miljön – med energiklass A+!

Vad skiljer den nya serien från den  gamla?

Överlag har samtliga produkter uppgraderats med modernare teknik som ger energisnålare enheter. De renodlade vinlagringsskåpen har dessutom fått energiklass-märkningen A+. Samtliga produkter har även fått nya mått, både i höjd och bredd. Tre enheter har blivit mindre (med plats för 180 flaskor) och tre enheter har blivit smalare för att kunna passa hemma hos dem som inte har plats med ett 70 cm brett skåp. Displayen har också fått en mer symetrisk placering än de gamla modellerna, nu centrerad högst upp  istället för på sidan.

Övriga egenskaper som den nya DIVA Evolution-serien fått behålla efter den gamla är: kolfilter, antivibrationssystem, vintersystem och elektronisk display som bland annat visar information för fuktighetsnivå och temperatur. De nya skåpen har även fått behålla den tilltalande svarta och moderna designen – som skapar blickfång vart man än befinner sig i rummet.

Bild: Hyllor som ingår i DIVA-skåpen.

Alla skåpen är dessutom utrustade med trähyllor som fungerar utmärkt att förvara olika flasktyper på – även Champagne! Möjligheten till att uppgradera till robusta COLLECTOR-hyllor (kombinations-hyllor speciellt anpassade för Borugogne och Bordeaux flaskor) och/eller presentationshyllor finns också. Här finns möjlighet att anpassa efter behov och önskemål!

Läs mer om olika hyllor här 

Externa länkar:

Läs mer om samtliga produkter från DIVA Evolution här
Köp din DIVA Evolution här 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *