Vad gör du om du tänkt öppna en vinflaska, men inte hittar korkskruven? Ger du upp eller löser du problemet? På Internet finns en hel del intressanta tips och trix att inspireras av. Vi delar med oss av ett videoklipp och listar här tre av de mest innovativa lösningarna enligt oss.

Videoklipp: ”7 olika sätt att öppna en vinflaska utan en korkskruv”.

1. Öppna en vinflaska med hjälp av en sko alt. handduk
Placera botten av vinflaskan i en sko, eller alternativt svep in botten med en handduk. Dunka därefter botten av flaskan lätt och stadigt mot exempelvis en stabil och rak vägg (några gånger). Trycket i vinet kommer gradvis att se till så att korken trycks ut. När den nästan är ute kan du enkelt dra ut den sista biten av korken själv.

2.  Öppna en vinflaska med hjälp av en spik och hammare
Spika i en kraftig och lång spik (skruvspik) i mitten på korken och dra därefter upp korken med hjälp av en hammare.

3. Öppna en vinflaska genom att trycka ner korken i flaskan
Tryck ner korken i vinflaskan med hjälp av en tjock penna (Whiteboard-penna) eller liknande.

Köp en korkskruv från Hemmakompaniet.se >>


Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *