Inför det nya året tänkte vi passa på att bjuda på ett quiz för att se hur dina cigarrkunskaper är. Testa dig själv, eller varför inte utmana släkt och vänner till nyår i en spännande quiz-kamp! Några av frågorna här nedan hittar du i våra tidigare artiklar här på vår blogg. De rätta svaren hittar du längst ner. Vi önskar er alla ett gott nytt år!

 

1.      Luftfuktighet och temperatur är två viktiga faktorer att ha koll på om du tänkt förvara cigarrer över en längre tid. Men vad anser Peter Holm från Cigarrprat.se, att den korrekta luftfuktighet och temperaturen är för att cigarrer ska må som bäst?

A)     Luftfuktighet (55-60 %) och temperatur (15 grader)

B)     Luftfuktighet (65-70 %) och temperatur (20 grader)

C)     Luftfuktighet (75-80 %) och temperatur (25 grader)

 

2.      I vilket land tror man att tobaken först ska ha odlats i?

A)     Nicaragua

B)     Amerika

C)     Jamaica

 

3.      Vilka baskomponenter består ofta en humidor av?

A)     Låda och fuktare

B)     Låda, fuktare och termometer

C)     Låda, fuktare och hygrometer

 

4.      Vad kan hända med cigarrer om de förvaras för torrt?

A)     När cigarrer förvaras för torrt under en längre tid är risken stor att de eventuellt smular sönder.

B)     Är cigarren för torr finns det risk för att aromämnen torkar ut och smaken går därmed förlorad. Cigarren riskerar dessutom att brinna för fort, vilken ger en varm rök och bitter smak.

C)     Inget speciellt händer.

 

5.      Cigarrer måste odlas i fuktiga och varma förhållanden. Vilket land tror man är det mest populära vad gäller dessa väderförhållanden?   

A)     Dominikanska Republiken

B)     Kuba

C)     Costa Rica

 

6.      Du har ingen humidor, men några dagar innan nyår har du införskaffat dig en cigarr. Hur förvarar du den på bästa sätt (så att den varken blir för torr eller fuktig) till dess att det är dags att använda den? Detta enligt Peter Holm på Cigarrprat.se.

A)     Du förvarar den bäst i kylskåpet.

B)     Du förvarar den bäst i en tät plastpåse.

C)     Du förvarar den bäst i badrummet där det är varmt och fuktigt.

 

7.      Vad kan hända med cigarrer som råkar förvaras vid en för hög fukthalt?

A)     När cigarrer förvaras vid en för hög fukthalt kan det bli mycket svårt att tända dem.

B)     Vid för hög fukthalt så är risken stor att cigarren börjar mögla.

C)     Inget speciellt händer.

 

8.      Kan man blanda och förvara olika typer av cigarrer i en och samma humidor?

A)     Nej, det är inte att rekommendera då de kommer att ta smak av varandra.

B)     Ja, det går bra. De tar ofta inte smak av varandra.

C)     Ja, det går bra. Man kan även förvara smaksatta cigarrer i samma humidor.

 

9.      Kuba hade historiskt sett varit det ledande landet från vilket premiumcigarrer exporterades till USA. Men vilket år stoppade USA detta och införde ett handelsembargo mot Kuba?

A)     1942

B)     1952

C)     1962

 

10.   På ett ungefär – hur lång tid tror du att det tar att röka upp en hel cigarr på en och samma gång?

A)     Ca 30 min

B)     Ca 45 min

C)     Ca 1 timme

 

Rätt svar: 1 B, 2 B, 3 C, 4 B, 5 A, 6 B, 7 B, 8 B, 9 C, 10 B.

Köp din humidor och accessoarer till dina cigarrer på Hemmakompaniet.se

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *